1 юни 2007 г.
6 години “БЪЛГАРИЯ”

     В събота, 26 май, вестник “България” събра своите читатели, приятели и почитатели на тържествено честване. Шест години от първия брой на изданието.
     Наше беше удоволствието да поздравим колегите, още повече, че с мнозина от тях и ние, днешният екип на “България 21 век” и “Старт BG Чикаго” заедно “наливахме основите” на първата професионална медия в Чикаго.
     Изключително сърдечна бе атмосферата в салона на БПЦ “Света София”, където видяхме и чухме с удоволствие разнообразната програма на талантливи изпълнители. Дует Минкови, Теменужка и Ангел Жекови, Нико с неговите италиански и американски хитове, фолклорният ансамбъл “Хоро”, съставът “Балкански игри”, рок-съставът с участието на китариста Наско, водещите Мариела Желева и Гаспар Симеонов – всички бяха на ниво . Добри Карабонев поднесе сценка в екип с изпълнителката Людмила Порожанова, типично в неговия свеж и витален хумор.
     Тържеството на практика показа, че все повече българи в Чикаго живеем с добри чувства и разбирателство помежду си и намираме верния път към едно проспериращо общество. За това свидетелства и букета цветя, който поднесоха колегите от чикагската електронна медия Eurochicago.com.
     Хубави думи в този смисъл изрекоха и нашите духовни пастири отец Валентин от БПЦ “Свети Иван Рилски – Чудотворец” и отец Грую от БПЦ “Света София”.

     Честити да са славните Шест години досега, колеги!
     Нека бъде и по-нататък пълен с успех и удоволствие вашият труд за по-добро българско бъдеще!

България 21 век
Старт BG Чикаго

Назад

6 години “БЪЛГАРИЯ” Една пълна зала с верни читатели на вестник “България” дошли да изразят своята почит към издателите на вестника – Хамид Русев и Лина Кърк /в средата на снимката/

6 години “БЪЛГАРИЯ” Ансамъл “Хоро”

Интернет дизайн