15 февруари 2007 г.
“От А до Я на пазара за недвижими имоти”
Пазарът в Голям Финикс трябва да погълне "цяра" си!


     Дългогодишният наблюдател и анализатор на пазара за недвижими имоти Р.Л. Браун подчертава, че пазарът в Метро Финикс ще трябва да коригира грешките си от последните няколко години преди да стабилно да тръгне нагоре, писа вестник "Аризона Репъблик".
     Сред основните грешки, объркали пазара, Браун посочва:
     Новите селища, разработвани от строителните фирми, прекалено бързо станаха предпочитан обект на инвеститори, които при разпродаването започнаха да конкурират строителите.
     Голям Финикс "поскъпна", достъпните имоти изчезнаха, и той стана сравним с други големи градове.
     Задръстиха се магистралите, извеждащи извън града - за това допринесоха и мнозинството нови селища израснали в покрайнините. Освен достъпни цени и нови къщи тези селища предлагаха цели пътешествия до работните места.
     "Диснейленд"-финансиране, което стана нарицателно за множеството рискови заеми. Това финансиране позволи на инвеститорите да купуват повече имоти, отколкото могат да си позволят.
     Колабирането на жилищния пазар поради прекалено многото имоти, пуснати за продан на завишена цена.
     "Рецептата" на Браун е ясна:
     Строителните фирми да разчистят излишния си инвентар, който според Браун надхвърля 25,000 новопостроени жилища. За това допринася канселирането на договорите от купувачите, които не могат да продадат наличните си жилища.
     Да се помогне на купувачите да продадат сегашните си жилища, за да могат да си купят нови.
     В селищата в покрайнините да се създадат допълнителни стойности като компенсация за продължителното пътуване до работното място или да се намалят цените на имотите там.

Рубриката се води от Надя МИЛЧЕВА
HomeSmart Real Estate
602-695-2111, www.AzHomeConsult.com

Назад


Интернет дизайн