15 февруари 2007 г.
Честита Първа Годишнина “Български Хоризонт”!

     Вече цяла година всеки трети петък от месеца вестник "Български Хоризонт" е доставян редовно по пунктовете за разпространение - Българската Черква, ресторант "Мираж", заведението "Риналди", магазин "София", зъболекарските кабинети и лаборатории и др. В началото го разнасяхме от човек на човек и обяснявахме какъв е този вестник и кои сме ние. Сега като ни срещат хората ни питат:
     "Какво става? Кога излиза новият брой?" Мнозина се абонираха.
     Рекламната ни страница още не е достигнала размера, който бихме искали да има. Хората рядко ни търсят, когато продават, наемат, купуват, предлагат. Но пък често чуваме: "Изчетох го от първа до последна страница!" Явно информативната и развлекателната част са добре представени. Време е да помислим за рекламната! За нас важи максимата: "По-добре на хората в устата, отколкото на хората в краката!"
     И така, Драги Читатели, стремим се да работим за вас и заедно с вас, за да продължим да сме част от вашето ежедневие, тъй както вие сте част от нашето!

     "БЪЛГАРСКИ ХОРИЗОНТ" В ДАТИ И СЪБИТИЯ
     Първите 12 броя на "Български Хоризонт" са вече "зад гърба" ни. Време е за равносметка и преоценка, за да продължим с нови сили.
     Както се казва, няма нищо случайно! Вестникът се появи и продължава да съществува, защото е търсен и има нужда и от такъв вид общуване. Нашата цел продължава да бъде пълнокръвно участие в живота на общността.
     Гордеем се, че успяваме да привличаме нови автори, сътрудници, съмишленици. От този месец вестникът престава да е безплатен. Ще го намерите по 50 цента на брой на обичайните места за разпространение или срещу абонамент - $24.00 за една година.
     Продължаваме да предлагаме трибуна за мнения и публикации за всеки, който иска да ги огласи. Заделили сме специална страница за вашите реклами. На инициативите на "Български Хоризонт" откликват все повече хора.
     Средствата ни за обратна връзка (feedback) са ограничени. Съдим по реакцията на читателите, по писма, имейли, обаждания до редакцията, коментари в частни разговори, и т.н., както си му е редът. Имаме редица позвънявания от Калифорния, Невада и източните щати. С Чикаго се утвърди постоянно негласно сътрудничество.
     Всеки отзвук - положителен или отрицателен - е ценен! Благодарим за похвалите и критиките, за насърчителните думи и упреците! Приемаме ги като част от дейността си.
     Забелязахме и друго показателно явление: на 1-2 места за разпространение, когато доставяме новия брой намиране внушителна купчина от "вносни" български издания (със стара дата) от Чикаго, Лос Анжелис или Вегас. Как никой досега не се бе сетил да доставя български вестници от други щати! Добре, че излезлият на бял свят "Български Хоризонт" напомни за такава възможност.
     А това, че "вносните" печатни издания се поставят наред с или вместо току-що излезлия аризонски "Български Хоризонт" е добре дошло!

     Всичко казано дотук:
     Потвърждава, че българите в Аризона и югозападните щати искат да четат на български!
     Самите ние още нямаме канал за периодичен внос-износ на български печат; Такъв обмен само ще засили популярността и престижа на "Български Хоризонт" и ще облагодетелства българите тук.
     Намекът, че не сме незаменими ни кара по-сериозно да погледнем на разпространението, подбора на материали, списването и връзките с обществеността, тиража, рекламата. Не сме незаменими, но сме местни, положителни, професионални и силно конкурентоспособни!
     Ако някой се почувства "настъпен по мазола", да извинява! Огласяването на факти не е престъпление. Ако има грешка - трибуната е ваша, наша е готовността да я поправим! А ако има мазол, има и цяр. Само трябва да му се обърне известно внимание (от собственика, не от друг).

     Използваме повода да подчертаем още веднъж:
     Редакцията на вестника не действа срещу никого. Уважаваме всички и не го крием! Целта ни е да служим на българската общност, да я обединяваме, а не да я разединяваме! Готови сме да работим заедно с всеки, който следва същата цел!
     Сравняването с "вносния" български печат ще докаже отново качествата на нашия вестник; ще изостри критичния поглед на читателите и перото на писателите.
     До следващия брой и с пълен ход напред!

Ваш "Български Хоризонт",
вестник на българите от Финикс, Аризона и Югозападните щати

Назад


Български Хоризонт
Първият брой

Български Хоризонт

Интернет дизайн