1 февруари 2007 г.
Човекът, при който се купуват къщи

     Две са важните качества, които трябва да притежава човекът, с когото имаш взимане-даване: да си знае работата и да вдъхва доверие с вида си. При което второто, уж по маловажното, обикновено изиграва решаваща роля. Ако не ти вдъхне доверие на старта - просто не тръгваш с него да катериш финансовите върхари! Така и не разбираш добър професионалист ли е или не е.
     Георги Шкутов, който в рекламата ни на първа страница е изписан като "Loan Officer", което на стандартен български език ще рече човекът, който осигурява от банките жилищните заеми или пари за някои други проекти, притежава и двете качества. Така, че ако веднъж поразговаряш с него по своя въпрос, почти няма начин да не продължите заедно.
     Освен всичко друго той работи и в любимата на чикагци финансова мега-институция PERL MORTGAGE, която дори и през тази не много плодна при недвижимостите 2006-та година, прехвърли границите на милиард и половина оборот. PERL MORTGAGE отпуска комерсиални заеми за придобиване на жилища, които имат и повече от 4 апартамента. Заемите се отпускат по всичките 50 щата на Америка. Процедурите за получаването им са синтезирани, опростени, ефективни - за тридесетина дни се прави Договор.
     Георги започва своята не лека дейност в малки компании, преминава през COUNTRYWIDE и получава преди време една от онези покани за работа, на които просто не се отказва. Така сега можем да се срещнем с него в централния чикагски офис на атрактивната сграда на PERL, на пресечката на Белмонт и Сакраменто. Негови колеги работят още в клоновете Дърфийлд, Норбрук и Палатайн.
     Чрез Георги Шкутов опитните мениджъри на PERL MORTGAGE се стараят да проникнат повече и повече сред българската общност, вече солидна диаспора за каквато всяка голяма фирма мечтае. Но това не е лошо и за нас - защото чрез Шкутов и българите проникват до особено изгодните и желани програми за заемите, каквито компанията отпуска.
     Голям процент от клиентите на Шкутов са българи. Мълвата за добрите заеми, които те получават при него, се предава от уста на уста. Това е така, защото Георги работи не с една, а с много банки и може да докара желаните от клиента условия до реален факт.
     Според него да работиш в сферата недвижимите имоти е много удачна професия, защото българинът и в Америка носи със себе си двата наши приоритета, с които се раждаме: освен да изучим децата си - да имаме винаги и собствен дом над главата си! Една от първите му работи е да събере пари и купи къща. Над 200 наши сънародници са направили това при него. Почти половината - само през миналата година.
     Вече е добър професионалист. Печен, та печен! От тези, дето знаят, как разковничето на успеха е не да поизтупаш джоба на клиента, а да си тръгне той от офиса ти с усмивка. Усмивката ще го върне пак. Ще трасира пътя и на приятелите му към доброто за купуване на къщи място...
     Къде си е напълнил джобовете с толкова енергия, воля, характер, ясни правила и оптимизъм? Във футболната школа на столичния "Левски", разбира се. Какво толкова му харесва в Чикаго - го питат спортните другарчета от едно време, като национала Иванков и пр. Казва им: това е една много социална страна, където не се чувстваш "емигрант второ качество", тук се работи сериозно и всяка честна работа се възнаграждава много добре. Но футбол сега играе по-рядко и с прекъсване - като това след операцията на тези пусти спортни менискуси в коляното...
     Кога е най-доброто време човек да си купи къща - го питам накрая, не че ще купувам, но е приятно да чуеш малко безплатна информация от просветен в темата човек. "Когато си готов да я купиш" - ми казва и ми привежда примери, които звучат страхотно убедително, но не бих се наел да ги описвам. Неук съм и далече от света на финансите, та ако на вас действително е необходим такъв съвет - просто му позвънете.      Даже не трябва да разгръщате вестника - "Старт" започва с него и неколцина други супер-финансисти, наши сънародници, в Чикаго.
     Добър ви старт!

Климент ВЕЛИЧКОВ

Назад


Георги Шкутов
Георги Шкутов
Loan Officer
cell: 773 817 3113
e-mail: gchkoutov@perlmortgage.com

2936 W Belmont Ave, Chicago, IL 60618
phone: 773.413.6204, fax: 773.413.6104


Георги Шкутов
Георги Шкутов със съпругата си Сара.

Интернет дизайн