1 януари 2007 г.
2007:
Инвестирай в духовен живот! Инвестирай в информация!
Интервю с Орлин МИРЧЕВ, "Български телевизии в САЩ и Канада"


     Всички чакаме на прага, както пишат вестниците, скъпата и много мила нам красавица, с която ще живеем заедно цели 365 дни - Новата 2007-ма Година. Според последни сведения ние, в Чикаго, ще я срещнем точно в 12.00 часа през нощта, между края на Декември и началото на Януари. Но това не важи за всички. Някои ще я срещнат два пъти - с нас и 8 часа преди нас, докато тя е още в България - с нея ще бъдат и всички наши чикагски сънародници - абонати на "Български телевизии в САЩ и Канада".
     Може и да не е честно те да имат такъв личен аванс при красавицата, но виновник за това разделение е Орлин Мирчев, който "пренесе" българските телевизии през океана. Виновни сме и ние, но не повече от 99 процента, ако не сме се абонирали.

     - Вече три месеца българите в Чикаго гледат българска телевизия - стартирам "Старт"-овското интервю с виновника Мирчев. - Какво ново може да се каже за телевизионното ни общение с Родината?
     - През изминалите три месеца поставихме здрави, много надеждни, основи. В Чикаго има изключително голям интерес към българските телевизии. България, както и светът просто ври от жизнено важни събития и явно голям брой хора се интересуват какво става по родната земя, при скъпи близки и приятели. И така станаха наши абонати.
     - С какво се преборихте и какво надвихте?
     - Като при всеки нов бизнес началото беше трудно. Срещнахме технически проблеми, които успешно решихме в последните няколко седмици. Инсталирахме, специално за нашите клиенти в Чикаго и Илинойс, нови технически средства, с които се подобри качеството и сигурността на приемане на сигнала. Договорихме излъчване програми на нови телевизионни канали за нашите клиенти според техните интереси. Така например, към националните телевизии добавихме освен Би Ти Ви още и Канал 1 и Нова телевизия, също така и още няколко български частни програми, като СКАТ и Канал 3. Така общият брой канали нарасна до 15. Сега нашият пакет включва всички основни телевизии в България. Клиентите са изключително щастливи, че могат да гледат всичко, което се излъчва в страната. 24 часа на ден, 7 дни в седмицата!
     - Предлагате вече много повече услуги. А искате ли и повече пари?
     - Първоначалният план от $29.95 на месец остава за желаещите да се придържат към вече договореното или да ползуват само него. Но отделно от 1 декември пуснахме и втори план, който струва $35.95. Той е актуален както за споменатите вече 12 български телевизии - с включените още Нова телевизия, СКАТ и Канал 3, както и няколко канали за възрастни.
     От 1 Декември предлагаме също така и безжично приемане на телевизиите, което е голямо улеснение за тези наши клиенти, които имат телевизор в едната стая, а техният Интернет е в друга.
     - Каква е цената на безжичното приемане?
     - Цената е $130, а на кабелния достъп е $99. 95.
     - Може ли да се инсталира от самия клиент?
     - Почти всеки би могъл да се справи сам с инсталирането, а ако е необходимо ние ще му помогнем и с указания по телефона.
     - Привлекателен ли е този телевизионен океан за обществени салони?
     - Разбира се. Имаме вече доста заявки. Доколко е ефективно може да се види и почувства например в магазин "Вкусен свят", както и в други български заведения. Освен това, който иска да се запознае предварително с качеството на предлаганите услуги, може да дойде в офиса ни
     Българският център
     4828 N. Cumberland Ave. /на пресечката с Lawrence/
     Norridge, IL 60706

     - Кои щати и градове са сред първите по интерес към българската телевизия?
     - Мога да спомена Лас Вегас, Ню Йорк, Бостън, Лос Анжелис, сериозен интерес има във Флорида, Аризона, по цяла Калифорния и пр.
     - Знаете ли какви хора преобладават сред абонатите?
     - Най-често това са наши сънародници, които се интересуват живо какво става в България. Такива са гостите ни от България, обикновено родители, които са дошли за късо време и не могат да се откъснат от живота в страната, има и много родители, които приучват децата си да отделят малко време и за българската телевизия, за да не забравят българската реч. Разбира се, огромен е и броят на почитателите на спорта, на българската музика, театър, естрада, на българските традиции и природа.
     - Какво да изберем от българските програми около Нова година?
     - Традиционно Канал1 на БНТ, Би Ти Ви и Нова Телевизия подготвят свои новогодишни програми и предполагам, че те ще бъдат следени с най-голям интерес. Пожелавам на всички приятни празници с най-милите си хора и с България, която идва вече при нас с добър звук и прекрасна картина!
     - И "Старт" пожелава на Българските телевизии в САЩ и Канада и на сънародниците ни 2007-ма да бъде успешна година за този духовен мост между Родината и българите в Америка! Като медии ние сме съратници. Защото и нашата бразда не е по-малка - да знае по нея българинът не само какво става под Стара планина, Пирин, Рила и Родопа, но и в Българската Америка, където живеем с децата, семействата, труда и мечтите си.

"Старт BG Чикаго"

Назад


"Български телевизии в САЩ и Канада"


Интернет дизайн