15 декември 2006 г.
Първият голям успех на "BG Lions", Финикс, Аризона

     "Всяка игра почва така с много случайност и смях..." - Стар рефрен от предишен живот!

     Като на шега бе поставено началото и на българския футболен отбор в Аризона. Преди 6-7 години група ентусиасти почнаха да си уговарят срещи в местните паркове да поритат привечер. А майките си водеха децата да поиграят на хлад и на чист въздух.
Постепенно епизодичните срещи станаха редовни, играчите се мотивираха взаимно, децата попораснаха, народиха се други, появиха се нови майки по скамейките из парковете. Нови играчи излязоха на терена. Заговори се за отбор, за организирани срещи, клубове, първенства.

     "Българските Лъвове" - BG Lions - се появиха на бял свят през есента на 2006! Първата им проява като отбор бе участието в първенството на малки врати на Castle Sports Club във Финикс, Аризона. И те станаха шампиони!

     Състав на футболния отбор "BG Lions", Финикс, Аризона: Александър Ганев, Антонио Цеков, Борислав Котев, Владимир Соколов, Георги Гинчев, Георги Горанов, Георги Рахнев, Гроздан Йовчев, Димитър Тренков, Емилиян Соколов, Ивайло Ботев, Илия Димитров, Николай Топалов, Стефан Стефанов

     - Нямаме големи амбиции. Важното е, че се създаде здраво ядро, което ще послужи за формирането на отбор за голям терен - каза Георги Гинчев след крайната победа. - Играем с настроение и радост - оттук и успехите ни. В отбора няма титуляри. Всички се раздават на терена и тактиката се определя от конкретния противник.
     Футболът е нашият фитнес! Тренировките ни са отворени - всеки, който иска да порита е добре дошъл - понеделник от 7:00 ч. вечерта, в парка на 32nd Street и Acoma (N. of Thunderbird)", добави Георги Гинчев.

     - "В началото имахме трудности и проблеми, които вече преодоляхме. Надявам се да имаме отбор за дълго време и с добро бъдеще - споделя Иво Ботев, един от ветераните на българския футбол във Финикс. - Хубаво е да приобщим младежите и децата - в България това е най-популярната игра. Като идват на мачовете със семействата си децата може да се запалят по футбол и да има приемственост.
     Иво Ботев, както и Георги Гинчев пожелаха на отбора да продължава напред и да съхранява българския дух без значение с какъв противник играе.

     Емилиян Соколов сподели, че бъдещето на отбора е безоблачно, ако продължи да играе така. Да се запази приятната атмосфера, която по неговите думи не се дължи само на победите, както и да пожъне нови шампионски титли, пожела Емилиян на отбора.

     Стефан Стефанов гледа на нещата като професионалист. Той определя като близки цели създаването на отбор за голям терен (големи врати), както и подобряването на колективната игра. Привличането на повече нови хора ще бъде от полза за селекцията. Ще нарасне и социалното значение на отбора за цялата българска общност тук.
     Ръководството на отбора е отворено - зачита се всяко мнение и препоръка.
     Стефан посочи като постижение лицензирането на името на отбора, а като цел - намирането на спонсори.

     Георги Рахнев, който заедно с Георги Гинчев е в административното ръководство на отбора поставя като пряка цел участие в голямата лига на голям терен от началото на 2007.
     Георги Рахнев пожелава стройна организация и качествена игра и занапред.
     Той благодари на всички футболисти, поддръжници и на спонсора Николай Очков за всеотдайната игра и за сърцатата подкрепа.

     Въпроси бяха зададени и към останалите участници в отбора, които не са споменати тук. Явно поради оскъдното им свободно време и голяма професионална ангажираност редакцията не успя да получи навреме техните мнения и отговори.

     "Български Хоризонт" пожелава на отбора и техните семейства и приятели Весела Коледа и успешна и здрава Нова Година!

“Български Хоризонт”

Назад


"BG Lions", Финикс, Аризона
Българският отбор - шампион в турнира на Castle Sports Club - Финикс, Аризона

"BG Lions", Финикс, Аризона
Победният шампионски гол във вратата на противника!

"BG Lions", Финикс, Аризона
Гроздан с тръбата: "Дългът зове!"

"BG Lions", Финикс, Аризона
Минути преди решителния мач

"BG Lions", Финикс, Аризона
Малките лъвчета на отбора и фенките на шампионите

"BG Lions", Финикс, Аризона
Новите фланелки на отбора за фиестата на победителите
Интернет дизайн