1 декември 2006 г.
Български шахматен празник в Чикаго

     На 18 ноември в залата за тържества на църквата "Св. Иван Рилски" при сърдечното гостоприемство на отец Валентин, се състоя второто издание на БЪЛГАРСКИ ШАХМАТЕН БЛИЦ ТУРНИР ЧИКАГО.
     Състезанието бе организирано от в. "Старт" и интернет порталът EuroChicago.com в чест на 75 годишния юбилей на Българската федерация по шахмат (БФШ). То бе под патронажа на изтъкнатите ни шахматни деятели Ж.Кайкамджозов и д-р Н.Минев и с медийното съдействие на цялата наша местна преса (вестниците "България", "България сега", "Златорог"). В дългия списък на спонсорите се четяха имената на: магазин "Младост" и Петранка Стаматова (генерални спонсори), MDR Travel, V&G Commers, Томислав Георгиев, кулинарен магазин "Sofia", MagicAuto Inc., Zneimer&Zneimer, DNT Consulting, "Полина Сървис", Първи български салон "Bless masssage & Spa", Jim's Liquors и др.
     Гости на турнира бяха: Леонид Бондар - участник в световно първенство за ветерани в Италия 2006 г., Дияна Дафова - певица, Александър Пейчев - консул на Република България в Чикаго. Последният се включи в борбата и се представи повече от достойно побеждавайки дори пишещия тези редове.
     Състезанието се проведе в шест кръга по швейцарската система. В оспорваната борба надделя Димитър Манев, който спечели голямата награда.
     Второ и трето място заеха съответно - Стоян Стоянов и Христо Кръстев.
     Ето пълния списък на призьорите и техните награди:
     Димитър Манев - купа, златен медал, телевизор от магазин "Младост";
     Стоян Стоянов - сребърен медал, купон от V&G Commers и купон от Първи български салон "Bless masssage & spa".
     Христо Кръстев - бронзов медал, купон от V&G Commers, консултация от адвокатска кантора "Zneimer&Zneimer";
     Иван Алексиев - купон от кулинарен магазин "Sofia", консултация от адвокатска кантора "Zneimer&Zneimer";
     Желязко Гишин - талон от MagicAuto Inc.;
     Стоян Ковачев - награда от Томислав Георгиев.
     При децата Георги, Деси и Иван взеха съответно златен, сребърен и бронзов медал и наградите от туристическа агенция MDR Travel и магазин "Младост".
     Награди, грамоти и книги от Ж.Кайкамджозов и от д-р Н.Минев получиха всички състезатели, а автографи от В.Топалов и Ив.Чепаринов - призьорите. Записалите се най-рано за състезанието спечелиха софтуер от DNT Consulting. Освен това състезателите се подкрепяха със захарни изделия, дарени от "Полина Сървис" и поляха победите си с вино от Jim's Liquors и от специалните запаси на отец Валентин.
     И така, състезанието вече е история и всички, които се записаха и не успяха да дойдат могат само да съжаляват и да чакат до следващото лято - времето на следващия турнир.

EuroChicago.com

Назад


ШАХМАТЕН БЛИЦ ТУРНИР ЧИКАГО

ШАХМАТЕН БЛИЦ ТУРНИР ЧИКАГО
Български шахматен празник в Чикаго

Интернет дизайн