1 декември 2006 г.
Изкуството обединява хората

     Изкуството - това е езикът, който всички хора разбират.То е посредник във всеки един диалог. Наскоро известната американска ARC галерия събра и студентите на Чикагския университет, заедно с други млади хора, за да се видят, повеселят и похапнат, благодарение вкусното меню, което беше приготвил Мартин Мартинов. Водеше ги Д-р, проф. Христо Христов, за който вече писахме, заедно с други свои колеги от Чикагския университет и Стоян - председателят на студентския клуб. Имахме посещение чак от Филаделфия - също студент, но завършил преди известно число години...
     Галерийните пространства ни представиха комфорт, при който хората се чувстваха като у дома си и разговорите бяха непринудени и естествени.
     Освен студентите от Българския университетски клуб, дойдоха и млади хора от Чикаго, които търсят диалог и връзка със свои съмишленици. Присъстващите бяха с разностранни интереси, повечето компютърни специалисти, финансисти, имаше и представители на хуманитарните науки, а също и занимаващи се с изкуство.
     Нищо не може да замени живия, емоционален диалог, където можеш да намериш отговор бързо и сред по привлекателна среда, отколкото виртуалния събеседник от компютъра.
     Вкусната българска баница и българска фолклорна музика превърна галерията в своеобразна, фолклорна сцена. Младите, а и не само, не издържаха и се наловиха на хорото...
     Но, както всичко има край, така и веселбата свърши. Разделихме се с пожеланието тази вечер да бъде само началото на бъдещи срещи, срещи с хора на изкуствата, които да обогатят нашия духовен свят и освежат възприятията ни.
     Ентусиазмът на студентите е заразителен. Ние вярваме на техния интелектуален и емоционален заряд. Защото в младостта е бъдещето.
     Инициатор на събитието е в-к "България 21 век”, съвместно с Еurochicago.com и Мартин Мартинов, който осигури вечерята. Благодарни сме на американската галерия, която ни предостави тази възможност, благодарни сме на професор Христов и на всички, които споделиха тази вечер с нас.

Кина БЪГОВСКА

Назад


ARC галерия събра студентите

ARC галерия
ARC галерия събра и студентите на Чикагския университет, заедно с други млади хора

Интернет дизайн