15 септември 2006 г.

СВЕТОВНАТА ШАМПИОНКА Е ОТ ФИНИКС

      7000 състезатели от 45 страни взеха участие на Световното първенство по гребане за ветерани /World Masters/ в Ню Йорк. Това е рекорден връх на Регатата, която се организира за 33-ти път и е под егидата на Световната федерация по гребане.
      Световен шампион в дисциплината единична лодка - скиф стана нашата сънародничка от Финикс Искра Балчева.
      Преди месец Искра спечели Купата на САЩ на състезанията в Сиатъл. На 9 септември, в събота, тя доказа отново, че е най-добрата в цял свят в този труден спорт.
      Златният световен медал за Искра не е новост. Тя е световна шампионка и през 2000-та година в Белгия, през 2001 - в Канада /на олимпийския канал в Монреал/ и 2002 - в Прага. Не стартира през следващите две години. Сегашната й титла е четвърта в състезанията MASTERS.
      С нейното име - тогава Искра Велинова, са свързани едни от най-големите успехи на българския спорт на олимпийски игри и световни първенства.
      Искра Балчева е член на издателския борд и мениджър на в. "Български Хоризонт" - Аризона. Ние се радваме и гордеем с нейните успехи. С тях тя ни подсказва, че и "Български Хоризонт" може и трябва да се стреми към най-високо ниво!
      Искра получи и много поздравления от членовете и ръководството на елитния "Тенис, фитнес и плувен клуб във Финикс LA CAMARILLA", където е нейният терапевтичен кабинет и където българската общност организира своите срещи, посветени на спорт и култура.
      Световната шампионка и редакцията благодарят на всички, които се обадиха и изказаха своите приветствия!

"Български Хоризонт" - Аризона

Назад


Искра Балчева

Искра Балчева
Златният световен медал за Искра не е новост.
Интернет дизайн