30 май 2006 г.
ВТОРА СВЕТОВНА СРЕЩА НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ "ЧИКАГО 2006"
Пламък и пепел в Чикаго през май


     По време на медийния форум в Чикаго своето бойно кръщение получи сайтът eurochicago.com, който се списва на български, английски и руски от инженерите и журналисти Петър Стаматов и Емил Лазаров.
     Сайтът беше натоварен да върши координаторската работа между слабо координираните помежду си център и разклонения. Той се постара да обгърне необятното. И успя. Което показва, че ще живее по-добре отсега нататък!
     Бяха сред тези, които изпратиха гостите и на летището. Пяхте ли, колеги, песничката на стария казах, който си тананика за прекрасното видение - да гледаш прахта от копитата на конете, възседнати от отиващите си гости?
***
     Сред най-прекрасните усещания по време на форума беше това, че сякаш се намираме на среща с леко порасналите ученички от Френската гимназия. Колкото по-опасна става журналистическата професия - толкова повече жени навлизат в нея.
     В делегацията на нашите гости от София бяха включени 8 журналисти и 18 журналистки.
     БТА и редакциите разчитаха почти изцяло на женски екипи при отразяването на срещата. Момичетата седяха неотлъчно на поста си пред компютрите и предаваха за световните медии така безотказно, та ние, участниците, бяхме през цялото време абсолютно спокойни - срещата щеше да завърши с пълен успех дори и без нас.
***
     Със Златен орден на Чикаго, Първа степен, бе награден директорът на БТА - главен композитор, диригент и началник-гарнизон на Втората световна среща на българските медии Максим Минчев. Той получи още и почетните награди за най-добър слаломист през вратичките на необятните амбиции на някои участници, и за висока техника в бягането през препятствията на несвършеното от партньорите му по организацията. Експертен състав от дами му връчи и новоучредения "Североамерикански орден на жартиерата" като носител на най-изкусителния и неотразим мустак от двете страни на Екватора.
     Едно чикагско пиле изпълни над прозореца му в нощта преди обратния полет за София познатата песен: "Максиме, добре че си ти!"

“Старт”

Назад


Евро Чикаго

Интернет дизайн