15 май 2006 г.
Да си бела и червена, румена, засмена

    Читателски въпрос:
    Какви ежедневни грижи е необходимо да полагаме за кожата на лицето? Възможно ли е да го правим, ако сме твърде заети?
    Венета Динева, Финикс


    Да си бела и червена, румена, засмена.
    Това пожелание е познато в нашия фолклор от векове. То е свързано с красотата на българката, възпявана от поетите и народните творци, изобразявана върху художническите платна. Българката винаги се е славела с хубостта си.
    Еволюцията на времето промени съвременната ни представа за женска красота. На мода са бледите лица, слабата фигура, магията на makeup-а, позната още от времето на Клеопатра, но достигнала апогея си в новото време. Наскоро ми попадна едно издание. В него бяха поместени две снимки на лицата на известни актриси. Едната снимка в натурален вид, а другата с make-up.
    Не можех да повярвам на очите си. Та те изглеждаха непознаваеми без грим: тъмни кръгове под очите, отпусната, преждевременно състарена кожа, кафява пигментация, дълбоки бръчки. Като страстна почитателка на една от тях и от погледа ми на професионална козметичка бях ужасно разочарована и същевременно обхваната от съжаление, свързано с безхаберието към здравето на кожата.
    Да, точно така ЗДРАВЕТО.
    Защото кожата е най - обемният орган на човека. Тя изисква необходими грижи, така както се грижим за косата, ноктите, зъбите, общото ни здравословно състояние.
    На помощ идва козметичката. Най-напред тя прави анализ на типа кожа, която клиентката притежава. Тя е генетично кодирана.
    Дали имате мазна, суха или комбинирана се определя с помощта на специална за целта лампа ( Магнифайнг lamp). Така козметичката преценява кои точно продукти да използува в момента на посещението, както и да състави домашен режим на поддържане и подобрение състоянието на кожата. В зависимост от констатираните проблеми се препоръчва и корективна козметика.
    Ежедневното внимание към кожата е наложително. Измиването на лицето става сутрин и вечер, като се употребява клинсер в зависимост от типа кожа. Никога не заспивайте с неизмито лице, както и не използвайте сапун. Той изсушава кожата и я раздразва, а мазната кожа започва да отделя още повече мазнина.
    Следва използването на Тонер - почиства порите и ги свива. Следват два особено важни продукта: Хидратантен крем и Слънчев протектор. Сухотата на въздуха, както и слънчевите лъчи са бич за човешката кожа. Ракът на кожата, специално в Аризона, взема всяка година своите жертви. Най - новият случай е потресаващ. Ученичка на 12 години от Финикс е диагностицирана с рак на кожата. За децата ни - Сaнблок е задължителен не само за лицето, но и за тялото, тъй като те играят на открито. Компанията "Аргон" създаде и пусна на пазара Детски слънчев протектор.
    Американците имат сентенцията: "You get what you pay." Повярвайте ми - изпробвала съм го. Не ви съветвам да купувате евтина козметика от магазините, които не са специализирани за това. Те понякога са дори по-скъпи от професионалните продукти в салоните и рядко качествени и ефективни. Цената на добрите козметични продукти се откупва от качеството на съставките им.
    Но за всичко това потърсете помощта на професионалиста - козметичката. С радост ще ви съдействувам, ако сте решили да полагате грижи за здравето и състоянието на кожата си. Мога да ви помогна да закупувате продукти на известната швейцарска фирма "Arbonne" с 35% намаление. Работя в Салон "Sensations" на 16 улица във Финикс, и можете да ме намерите на cell: 602 - 334 0023.
    Надявам се да съм била полезна на сънародниците си. С удоволствие ще отговарям на въпросите ви. Задавайте ги на:
boykabijeva@abv.bg
    Бъдете здрави!

Бойка БИЖЕВА

Назад





Интернет дизайн