15 май 2006 г.
БЪЛГАРСКИ МУЗЕЙ В ЧИКАГО
Писмо до Втората световна среща на българските медии в Чикаго


     Уважаема редакция на в. "България 21 век" и "Старт" - Чикаго,
     Във връзка с Втората световна среща на българските медии се обръщам към вас с една идея, която моля да популяризирате чрез вашите вестници, както и по време на заседанията, за да можем всички, с общи усилия, да направим едно добро дело.
     Необходимо е, разбира се, най-напред да ви се представя. Аз съм Елена Попниколова Табакова, дългогодишен музеен етнограф в България, кореспондент съм на в."Музей" и член на Асоциация "Музеи". Като радетел на българщината нося в сърцето си желанието за популяризиране на българската култура по света. Защото ние има с какво да се гордеем.
     Бих желала и да взема участие в заседанието по темата "Българската култура - посланик на добра воля", за да направя аргументирано своето предложение към медиите за подкрепа на идеята за създаване на български музей в Чикаго.
     Когато преди четири години тръгвах за САЩ имах в сърцето си и тази мечта... И затова донесох със себе си една оригинална традиционна носия от края на 19 век, предадена ми от стара фамилия от село Пиргово - Русенско с думите: "Където и да си - мисли за България"
     С това дарение, което смятам да обявя на форума, бих желала да се направи първата крачка за началото:

     МАГИЯТА НА БЪЛГАРСКОТО ИЗКУСТВО:
     БЪЛГАРСКИ МУЗЕЙ В ЧИКАГО!

     С уважение:
     Елена Табакова,
     етнолог

Назад


БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ "ЧИКАГО 2006"

Интернет дизайн