28 април 2006 г.
РАЗСЕЯНИТЕ ШОФЬОРИ - ИСТИНСКО БЕДСТВИЕ ПО ПЪТИЩАТА НА САЩ

     Още няколко пътни катастрофи, които станаха с българи по пътищата на САЩ, ни принуждават да поместим повторно изводите от едно ново изследване на причините за това явление, което се превръща в истинско бедствие за хората.
     Срещат се наши сънародници, които споделят, че кабината на камиона или купето на леката кола са превърнали в свой офис, дори свой дом. От там водят своите телефонни разговори, там се хранят, там дори четат писмата си или попълват документи.
     Жестоката статистика обаче ни предупреждава, че такива хора стават жертви на пътни произшествия три пъти повече от останалите участници в движението.
     Новото изследване потвърждава още веднъж онова, което сме прочели, чули от радиото, видели на екрана, но продължаваме да игнорираме. Разговорите по мобилния телефон, употребата на храна или напитки по време на шофиране донася най-печалните и непоправими последици за хиляди хора. Трагедията е както за шофиращите, така и за спътниците им и за останалите участници в движението.
     Почти 80 процента от всички аварии и 65 процента от аварийните ситуации по пътищата на САЩ стават поради отклонение вниманието на водача за няколко секунди или дори части от секундата! И това става точно поради страстта към телефонните разговори или заради едно посягане към чашката с кафе...
     Спестявайки няколко минути от своето пътуване, неразумните спестяват и всичките останали години от своя живот на Земята...

"Старт BG"

Назад


Катастрофа

Интернет дизайн