15 март 2006 г.
LIFE STYLE AVAILABLE...
ВИСТАНЦИЯ


Първа Национална Награда за най-добро Цялостно планирано селище в СAЩ за 2004 и за 2005
     За втори път през 2005 г. Вистанция получи най-високата национална награда в САЩ за най-добро Цялостно планирано селище (Master lanned Community). За двете години, откакто бе представен пред обществеността, проектът спечели и редица други престижни награди. Повече информация по въпроса предлага уебсайтът www.Vistancia.com

     ВИСТАНЦИЯ
     Няма я дори на повечето карти на Финикс. В най-новите картографски издания фигурира само като име - Вистанция. Експидия и Мапкуест я представят само като точка в северозападната част на града, в Пеория. Но от март 2004 Вистанция неизменно присъства като сериозна реклама на страниците на Аризона Репъблик - централният вестник на Голям Финикс.
     Това е най-новият комплекс от жилищни селища - "град в град", израстващ сред пустинята на Аризона. Първоначалният 10-годишен план за развитие на комплекса (междувременно станал 15-годишен) предвижда изграждането на 17,000 къщи на площ от 7,100 акра, спортни и увеселителни заведения, училища, търговски площи с магазини, офиси, медицински кабинети, бензиностанции.

     ГОЛФ, ТЕНИС, ЛОДКИ, ЕЗДА…
     Ако трябва да характеризираме Вистанция с няколко думи, това са: Лайф Стайл - планини и живописни гледки, игрища за голф, езеро за лодки, пътеки за туристи и колоездачи, терени за езда, и ...нови, красиви, луксозни селища - "град в град". И всичко това под целогодишното синьо небе на аризонската пустиня …без урагани, цунами, земетресения, наводнения…
     В комплекса вече действат повече от година три басейна с водни пързалки, кортове за тенис, баскетбол и волейбол, голям фитнес-център. Преди повече от година бе открит първият обществен клуб и игрище за голф (в Трилогия - селище за хора над 55 години - по-точно"близнак" на Вистанция.)
     Строителите на новия град са пет от най-известните компании в САЩ: Шеи, Ингъл, Аштън Уудс, Кашей, Т.дабъл Ю.Люис. Всяка от тях участва в една или повече колекции от модели. Колекциите се различават по квадратура, цена, екстри.
     За тях се минава през Центъра "Дискъвъри". Любезни екскурзоводи обясняват чрез пана, плакати, макети, брошури, листовки, карти елементи от цялостния проект за комплекса. Цени и друга техническа информация се предоставя в офисите на отделните строителни компании.

     НАЧАЛОТО
     Моделите на строителните фирми и офисите за продажба бяха отворени за посетители през март 2004 година. Първата фаза от застрояването приключи през втората половина на 2005. Парцелите бяха разпродадени за по-малко от осем месеца, независимо от ограниченията, наложени от конюнктурата на спекулантско-инвеститорския ураган на пазара на имоти във Финикс през 2004 и 2005.

     ВТОРАТА ФАЗА
     Някои от строителните фирми започнаха втората фаза на застрояване, "стъпили" здраво на стабилното поскъпване от 40%-50%, заляло целия град. За да направят повишените цени по-привлекателни, строителите предлагат безплатни басейни, плащане на сумите по затварянето на сделката, безплатни луксозни екстри.
     Във втората фаза сякаш има място за всеки, който реши да плаща поне по 1,600-2,600 долара на месец на банката. С нарастването на тази сума се увеличава и изборът на къщи. Цените започват от 340,000 -350,000 и в селищата на частните клубове по голф може да стигнат до 5 милиона.

     ОЩЕ ЗА ГОЛФ…
     В момента първият частен клуб по голф - "Блекстоун" набира членове и започна да продава парцели за застрояване. Те варират между 1/3 до 1+ акра, като много от тях "гледат" към игрището за голф. Цената само на земята е над половин милион за акър - в зависимост дали "излиза" на игрището или не, с какво граничи, и т.н. Само за 2-3 месеца вече са продадени над 30 парцела - остават по-малко от стотина!!! Собствениците на земята имат 2 години време да изберат строителна фирма, модел, екстри, за да застроят терена. В завършен вид къщите ще варират между 3 и 5 милиона.
     Ако все пак предпочитате да обитавате красива къща на територията на частния клуб за голф на по-разумна цена, можете да изберете някой от серийните модели на три строителни фирми - "Камелот", "Кашей" или "Т.дабълЮ. Люис". Крайната цена ще е между 1,5 и 3,5 милиона. Продължителността на строежа е 12-14 месеца.
     На територията на частния клуб ще се влиза през охраняван портал. Ресторантите, баровете, фитнес-центърът и останалите заведения са на разположение само на жителите на селището на "Блекстоун" (на територията на клуба) и на техните гости. Засега членството в клуба струва 60,000-70,000 долара годишно. След някоя и друга година членството и там ще поскъпне.
     Който не е доволен от такова членство, ще може да избира между останалите 3 обществени клубове и игрища за голф, и втория частен клуб, за който засега няма никаква информация. Всички те са въпрос на близко бъдеще.

     БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ… Е ГОДИНА-ДВЕ…
     Интересът към Вистанация нараства и с развитието на инфраструктурата. Предвижда се пряка връзка с Интерстейт-17 - централната магистрала на Голям Финикс, свързваща югоизточната долина със северозападната част на града, град Флагстаф с близкия ски-курорт, и с цяла северна Аризона. Разширяването на съществуващите и изграждането на нови магистрали и пътища ще съкрати значително времето за придвижване до другите части на града.
     Изграждането на търговската мрежа, откриването на новите училища, на ресторанти и други увеселителни заведения до няколко години ще започне да привлича посетители и от околните населени райони. В непосредствена близост до Вистанция бе открит новият луксозен (и единствен в северозападния край на Голям Финикс) курортен комплекс "Сибола Виста". Вече се продават "тайм шеърс" за него, рекламите са включени в националната мрежа, и се очакват гости и туристи от цялата страна.
     Развитието на транспортната и търговска мрежа ще осигурят и много работни места на жителите на Вистанция като им спестят продължителните пътувания и задръстването по пътищата. Ще нарасне търсенето и на жилища "под наем", което пък ще дозатопли сърцата на инвеститорите, които решават да задържат имотите си за още някоя и друга година.
     И така всички остават доволни. Както се казва: "winn-winn situation"! И строителните фирми, и новодомците, и инвеститорите, и всички около тях. Благодарение на подобни проекти Голям Финикс се нарежда на едно от челните места в страната по откриване на нови работни места.

     За повече информация за Вистанция, и за пазара във Финикс, Аризона:
     Надя Милчева,
     От "А" до "Я" на Пазара за Недвижими Имоти
     602-695-2111,
     Nadia10@cox.net

Назад


Вистанция, Аризона


Вистанция, Аризона

Вистанция, Аризона

Вистанция, Аризона

Вистанция, Аризона

Интернет дизайн