15 март 2006 г.
"БЪЛГАРСКИ ХОРИЗОНТ" ПОД ТОПЛОТО СЛЪНЦЕ НА АРИЗОНА!

     В Аризона няма урагани, няма наводнения, няма земетресения, няма студ, няма лавини, няма свлачища, няма грип - нито човешки, нито птичи - няма дупки по пътищата, няма задръствания, няма дори стрес и други подобни зверове.
     Има слънце.
     От няколко дни има и български вестник.
     Нарича се "Български хоризонт".
     По-търсен е и по-чакан от слънцето. Слънцето грее всеки ден, "Български Хоризонт" - два пъти в месеца.
     Събраха се ентусиасти. Българи, българи-американци и чисти американци, които биха искали да са американци - българи. Много. Още не можем да ги преброим. Всеки участвува в делото с ентусиазъм - кой с каквото може. Гледа само да бъде напред и сърце си българско да предложи за бъдещето харно!
     Аризона е новият хит на Америка. Хората тук строят басейни пред къщите си, вместо да плащат за доктори и лекарства - щото никой не се разболява. Надбягването с живота е по-кротко. Вместо на втора и трета работа ходят на тенис и голф, на разходка и ски в близките атрактивни възвишения през януари, на гребане с лодки по езерата през другото време. Е, ако не всички - то поне все повече се появяват и такива...
     Сега вече ще си четат и вестника - "Български хоризонт". За всичко, което попада пред хоризонта на българина. В България, Америка и по света.
     Вестникът беше заплануван за есента, но щом се разбра, че САЩ ще бъде домакини на Втората световна среща на българските медии по света, организирана от БТА, и тук решиха бързо да пораснат, за да участвуват в това знаменито събитие: хората, които пишат на кирилица и говорят на български вече по цял свят се срещат в Америка?! Това не се изпуска, такава среща не може да мине без Българската Аризона!
     Българското Чикаго, като столица на срещата, не можеше да не помогне на своите сънародници. Затова и "Старт" - Чикаго направи, каквото можа, за всички сестри и братя, дошли от земята ни родна по Америка и за колегите, които с такъв жар правят "Български хоризонт"!
     И може би така "Аризонската мечта" за нас, българите, с езика свещен на нашите деди, с българската култура и душевност, ще стане още по-пълна и привлекателна!
     В този глобален свят, въпреки всичко, човек може добре да гради себе си в бъдещето, само опрян здраво на корените на своя живот...

СтартBG - Чикаго

Назад


"Български хоризонт"

Интернет дизайн