15 март 2006 г.
БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕР в БПЦ "СВЕТА СОФИЯ"

     Благородство, благотворителност...
     Хубави думи, които изискват посвещение.
     Благо-роден, Благо-творител!
     Разсъждавайки за етимологията на думите не можем да не се замислим за целите на тези, които ги използуват.
     Събота. Благотворителна вечер в Църквата "Света София".
     Какво свързва хората, дошли тук?
     Имигранти от всички краища на България. Имигранти - нови, дошли от месец-два и стари - тук от десетки години. Отрупана трапеза и пълни чаши. Но очите са отправени към кръшните български танци и още с първите звуци на музиката, още при първите песни на чудесния Дует      Минкови, мнозина бързат към хорото!
     Дали така, заловени за ръце, чувстват, че са силни и сплотени?
Такива са и целите, които си поставя новото ръководство на "Света София", в лицето на председателя д-р Аврам Аврамов. Той вярва, че ръководството на Църквата е в ръцете на честни хора, които с личен пример ще съдействуват да се изплатят всички задължения. И още нещо - говори се вече и за български манастир!
     Затова и идеята да се съберем и отпразнуваме заедно Националния празник на България, да подкрепим добрите намерения, напълно успя!      В Залата бяха и Българското генерално консулство, редакциите на "Ол Ю Ниид", "България", "Старт - Чикаго"... И десетки българи, бизнесмени, работници, служители във фирми, учреждения и пр.
     На тази вечер се постави началото на силен и всеотдаен стремеж за по-добро бъдеще на българската вяра, за по-добър живот на българите. Присъствуваха българи от всички поколения, от старите, които пазят скъпи спомени и от младите, които поемат щафетата... Хората чувствуваха църквата като свой дом, дом на цялата ни общност!
     На тази благотворителна вечер бяха събрани над 14 000 долара.

Кина БЪГОВСКА.

Назад


Интернет дизайн