15 март 2006 г.
ЗАСТРАХОВКАТА, КОЯТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ЗАСТРАХОВКА

Искате да контролирате нещата от живота? Имате нужда от сигурност?
Доверете се на нашия застрахователен консултант АННА РУСЕВА!

      Как можем да ползваме "Застраховка живот" за плащане на задълженията си по заем за жилище?
      Не мисля изобщо, че и 5% от купувачите на жилище се замислят по този въпрос, когато поемат немалък заем като отговорност. Обичайно за този вид застраховка агентът е последен на опашката от агенти: тези за заема, тези по търговия с недвижимости и, за да не бъде подплашен купувача, информацията за тази така необходима застраховка наистина идва последна.
      Бюджетът обичайно е изчерпан и какво му остава на човек освен да зарови глава в пясъка и тайничко да се моли да е жив и здрав. Да, за щастие живи остават повечето от хората, но значително по-малка част от тях остават в добро здраве.
      За повечето хора покупката на жилище си остава най-голямата инвестиция, която те правят. По тази причина, и поради емоционални и социални такива, застраховката "Живот" може да защити именно тази инвестиция в интерес на семейството и да постави жилището под закрила. Много и различни планове са създадени именно с тази цел.
      Един от тях е план, предназначен за жилищен заем, в който купувачът плаща само лихвата.
      Този план се прилага, когато месечната ви вноска по жилищния заем е предназначена да плаща само лихвата по него и не се правят вноски по главницата. В този случай сумата на заетите от финансовата институция пари не се променят. Сумата, която по принцип е предназначена за погасяване на главницата, се пренасочва към застраховка живот, която създава допълнителна стойност в освободена от данъци среда. В края на срока на тази застраховка е акумулирана достатъчна стойност, че да покрие цялостната стойност на заема. Ако купувачът почине преди срокът на полицата да изтече, самата застраховка "Живот" покрива покупката. Ако с него не се случи нищо такова, натрупаната стойност ще покрие заема.
      Традиционната застраховка "Живот" за жилищен заем се прави не само в случаите на заем, при който купувачът плаща само лихвата. Може да се избере срочна или постоянна застраховка с различни опции според нуждите. Много срочни застраховки имат намаляващо обезщетение във времето, в което заемът намалява. Премиите остават същите, а застрахователят редуцира с времето своята отговорност като финансово обезщетение. Обичайно в края на срока на изплащането на заема застрахованият избира да преустанови плащанията, защото не намира повече смисъл в тях. По тази причина застрахователите се ориентират да продават застраховки, които са с по-кратък срок от този на заема. Например, при 30-годишен заем за жилище те считат, че е целесъобразно да се сключи застрахователен договор за 25 години. Те редуцират обезщетението с 1/25 всяка година.
      Днес има реномирани и специализирани компании, които предлагат далеч по-добри и комплектовани продукти без намаляване на бенефита при напредване в изплащането на заема, дори с двоен такъв в случай на инцидентна смърт при семейство от двама родители. Също така с нови и добре работещи бенефити и райдари (райдарите застраховащият се ги избира и те имат допълнителна цена), които се ползват в ситуации на безработица, заболяване, осакатяване, крайно заболяване и новата опция връщане на премиите.
      (Следва)
_______________________

Анна Русева е застрахователен агент, който специализира в здравни застраховки и застраховки живот. Работи директно с AFLAC, American Republic Insurance и с две от най-големите брокерски компании в Илинойс, специализирани в същата област. Портфолиото й включва продуктите на: BlueCross BlueShield of Illinois, HUMANA и 14 водещи компании специализирани в издаването на полици по застраховка Живот. Работи в партньорство с агенти от All State и State Farm. Телефоните за контакт с нея са: директен (773) 742-6626; гласова поща (312) 276-4562; факс (312) 577-0837.

Назад



Интернет дизайн