15 февруари 2006 г.
В Торино откриха Зимните Олимпийски Игри
В Чикаго - Таверната на Ди Джей Пацо!


      Миналият петък в меката чикагска зима ни стана още по-топло и приятно. Дори много приятно и много топло, та чак горещо!
      Събрахме се - всичките отбор юнаци - и присъединилите се към нас кандидат-юнаци и юнакини, в новото култово място на Българското Чикаго - MEMORIS TAVERN на г-н Пламен Гардев, намиращо се на 5726 W. Western Ave.
      Сега сигурно ще се замислите: ама, кой беше този Пламен Гардев? Не сме чували за него!
      И как ще чуете?
      Не може да чуете, защото него цял свят го знае и познава и го аплодира постоянно, но само като Ди Джей ПАЦО-О-О!
      Тръгна му на Пацо - заедно с любовта на народа има вече и първото си кафене, сега таверна, очакваме след не много време и Гранд ресторант "Стара планина"!
      Още в първата вечер, на първото си идване, по-далновидните от нас си белязахме по една маса, заангажирахме я отрано, щото стоте места скоро може да се окажат запълнени, а на нас не ни се стои на опашка - да чакаме, вместо да хапваме, пийваме и слушаме музиката, избрана за нас от професионалиста в тази област Ди Джей Пацо.
      Първите дегустации, които сторихме при откриването на заведението показаха, че Пацо го е направил с цел да ни храни вкусно и обилно, а не да се фука с покривките за маса и дизайна на столовете.
      В кухнята е подбрал, с конкурс ли, по документи или по нюх, две фантастични готвачки, които готвят като че за децата си вкъщи.
      Сервитьорките му са млади и усмихнати и сръчни (никога не изпускат чиниите върху главата на клиента...)
      Намерил е 'печени' снабдители, които са му донесли цял склад вина, бира и ракии от най-първите по вкус в България.
      Осигурил е и много места за паркиране.
      И се е заканил да работи всеки ден от 9 сутринта до 2 след полунощ, в събота и повече...
      Барманите на Пацо са момче и момиче, които са работили на това отговорно място повече от необходимото време за едно висше образование и половина.
      Това е добрата новина.
      Още по-добрата новина е, че те често са улеснени, защото при много от колективните сбирки на клиенти в "Меморис Таверн" ще бъдем свидетели на страхотното явление "Оупън бар". С други думи - барманите само ще наливат в чаши пиенето - всичко което поискаме - от бира до Блек Лейбъл, Джони Уокър и нагоре, без да се затрудняват с такива туткави процедури като плащане и други подобни.
      Още в неделя Пацо направи и първата сватба в заведението си. В куверта от 50 долара скромно се мъдреха и тези две приятни думички "Оупън бар". Просто да му се прижени на човек!
      И накрая, като си мислех с какви хубави думи да завърша това похвално слово за новото заведение на Ди Джей Пацо, дойде ми на ум, че това може да бъде само едно единствено нещо - телефонът, на който можете да си поръчате маса, сватба или поне тихо кътче с добро ядене, пиене и музика за среща с приятели и приятелки. Той е: 773 368 9325

Репортер Охридчани

Назад


MEMORIS TAVERN
Момент от изискания ритуал на откриване на новата таверна на Ди Джей Пацо в Чикаго по време на тържествената церемония при откриването на Зимните Олимпийски Игри в Италианските Алпи.
Снимка: "Златорог" - Чикаго.

Интернет дизайн