15 февруари 2006 г.
Да си купим сигурност!

Искате да контролирате нещата от живота? Имате нужда от сигурност?
Доверете се на нашия застрахователен консултант АННА РУСЕВА!

      Интересното в днешни дни е, че не само ние имигрантите, дошли сравнително наскоро в САЩ, не знаем за еволюцията и промените в застраховането, но и много от местните граждани се оказват неподготвени по тази тема. Получава се както при деликатесната храна: ако не си я опитвал и консумирал редовно, тя не е деликатес за теб. Нещо подобно е в случая с умението да се ползват застраховки.
      Може би сравнението ми не е особено удачно, но не исках да давам пример със закъснелите призиви за финансова помощ, които се появяват във вестниците ни, когато с някого от общността ни се е случило катастрофално събитие (фатално заболяване, осакатяване или внезапна смърт). Като оставим настрана жестоките емоционални последствия, финансовите грижи обикновено са истинско изпитание за близките.
      В случай, че загубим човека, който има финансовата отговорност в семейството, възникват и редица проблеми:
      * Липса на достатъчно финансови средства за вноските по заема за жилището.
      * Невъзможност да се поддържа същия стандарт на живот.
      * Обучението на децата се превръща в сериозен проблем.
      * Доходите на оцелелия съпруг след пенсиониране са значително по-ниски.

      Ако всеки можеше да събере достатъчно пари, за да предпази близките си от жестоките обрати на съдбата, живото застраховане може би нямаше да има. Действителността обаче показва необходимостта от него и то не само съществува, но и все по-динамично се развива. Ползвайки "закона на големите числа" застрахователните компании правят статистика, която им позволява да изследват процента на смъртност в големи групи от хора всяка година. Те наблюдават тези групи по признаци като здравно състояние, пол и място на живеене.
      Например:
      От 95 000 души на 30 годишна възраст приблизително 200 ни напускат за 1 година.
      А от 30 000 души на 80 годишна възраст процентът вече е доста по голям.
      Не са много приятни тези статистики, но на тяхна база застрахователите разработват съответните обезщетения и размера на премиите. Застрахованият съответно заплаща цена (изразена в премии), за да трансферира риска върху застрахователя. Обичайно този, който е основният работещ в дома и който обезпечава финансовите средства за живот в семейството, се нуждае от тази застраховка в името и бъдещето на оцелелите. Това е класическият пример.
      (Следва)
_______________________

      Отговори на АННА РУСЕВА на получени читателски въпроси

      А: Бившият ми съпруг имаше операция на тумор в мозъка. Възможно ли е да му се направи живото застраховка в интерес на децата ни?
      Отговор:
      - По принцип да, но ми е необходима повече информация относно медицинските следоперативни резултати.

      Б: На 37 години съм и имам животозастраховка с All State с премия около $50 на месец, която в бъдеще се очаква да акумулира някакви       допълнителни средства. Искам да я променя на по-евтина.
      Отговор:
      - Вероятно имате universal life insurance. При този размер на премията трудно ще постигнете желаният инвестиционен ефект, който този тип застраховка предлага, но в бъдеще можете да увеличите премията и инвестирате. Universal life insurance е гъвкава като опция откъм промени.       Ако желаете категорично по-ниска премия, трябва да направите семпла term life insurance без пари назад. Можете да покриете по-голям риск плащайки същата премия, или да спестите от премиите долари за 2-3 кафета на месец. Моят съвет е да я запазите.

      В: В процес на развод съм. Искам да подсигуря дъщеря си по оптимален начин. Можете ли да ме посъветвате какво да сторя свързано със застраховка?
      Отговор:
      - Да. Би трябвало да получите издръжка за детето след развода. За да гарантирате тази издръжка, дори ако с бившия ви съпруг се случи нещастие: смърт или осакатяване и инвалидност, трябва да имате застраховка за неговия живот с допълнение за инвалидност. Има някои детайли, които са от много съществено значение и мога да ги обясня на адвоката ви.
_______________________

Анна Русева е застрахователен агент, който специализира в здравни застраховки и застраховки живот. Работи директно с AFLAC, American Republic Insurance и с две от най-големите брокерски компании в Илинойс, специализирани в същата област. Портфолиото й включва продуктите на: BlueCross BlueShield of Illinois, HUMANA и 14 водещи компании специализирани в издаването на полици по застраховка Живот. Работи в партньорство с агенти от All State и State Farm. Телефоните за контакт с нея са: директен (773) 742-6626; гласова поща (312) 276-4562; факс (312) 577-0837.

Назад



Интернет дизайн