31 януари 2006 г.
Среща с Генералния консул на Република България в център Знание

      На 21 януари 2006 година от 12.30 часа в Учебен център "Знание" на адрес 916 E.Central Rd., Arlington Heights се проведе среща с Генералния консул на Република България в Чикаго Иван Сотиров.
      Тя започна с негов разказ за красивата ни Родина насочен към учениците. Слушаха с интерес не само децата, но и всички присъстващи. В края на изложението консулът зададе на малките ученици въпроси за България. Имаше въпроси и от тях за него. Г-н Сотиров отговаряше изчерпателно на разбираем за децата език. След като го поздравиха със стихотворение и цветя децата се върнаха в класните си стаи.
      Дойде време и възрастните да зададат своите въпроси към представителя на българската държава тук. Имаше питания за българското здравно осигуряване, за визовия режим на чужди граждани, за българската църква, за обединяването на нашите сънародници в Чикаго, за развитието на българските бизнеси и др.
      Консулът отговаряше подробно на всеки от тях, а там където се налагаше да се цитират правителствени документи и постановления той обеща да направи това чрез имейл.
      Г-н Сотиров даде идеята за организиране на изложба за живота на българите в Чикаго с материали на медиите, църквите и всички организации и личности, които разполагат с такива. Тя да постави началото на музейна експозиция.
      От него научихме и за бъдещите посещения в Чикаго на Министъра на енергетиката Румен Овчаров и Министъра на културата Стефан Данаилов.
      Срещата протече в топла и непринудена атмосфера и завърши с много фотографии на участниците с консула.
      Снимки и звукозапис от срещата може на намерите на страниците на:
      www.eurochicago.com

Назад


Генералният консул  в център Знание
Генералният консул на Република България в център Знание

Интернет дизайн