31 януари 2006 г.
ЧИКАГО СТАНА ПО-СЛАДКО

      Нашият редактор понякога отърваваше черпенето, когато сполучим във вестника, с щедрото обещание: "Имаш една редакционна боза за награда!"
      Пълен абсурд, но много удобен. В Чикаго по това време - ни боза, ни сладкарница!
      Сега вече този му номер няма да минава без последствия.
      В Шилер парк - точно срещу ресторант "София", изгря "Сладкарница Каприз"!
      Чикаго вече е по-сладко!
      За разлика от капризното време /точно при откриването й заваля сняг/, гостите съвсем не бяхме капризни! С апетит, на който можеше да ни завиди всеки палавник от детската градина, ние с ентусиазъм се втурнахме да опитаме сладките изкушения - пасти, торти - многопластови и разноцветни, тулумби и баклави, баници и реванета, кадаифи, саралии...
      Роди се нещо ново и хубаво - Първата българска сладкарница в Чикаго!
      Тя е за младите, които на чашка кафе ще помечтаят заедно преди отново да ги погълне магистралата. Тя е и за жените на ливинг, откраднали миг за отмора в красива и уютна обстановка. И най-вече - за малките ценители на лакомствата, направени от захарните магьосници - американски, български и пр., които снабдяват сладкарницата.
      "Красиво е, че сме заедно. Да си помагаме и да ни събира не това, което ни разделя, а това което ни свързва" - благослови ни отец Валентин от Българската православна църква "Свети Иван Рилски - Чудотворец" като освети новото чудо и пожела успех на стопаните.
      Ние бяхме заедно - вестниците "България", "България сега", "Златорог", "България 21 век"... Приятели и гости. Православната ни църква, представители на нашето Генерално консулство в Чикаго, американци от кметството на "Шилер парк", българи от всички възрасти и професии...
      Събраха ни Ружа и Наско, наши сънародници от Чикаго, инициатори и изпълнители на тази прекрасна идея, пренесли от България спомена от нашето детство - сладостите на българската сладкарница!
      Нека се увенчаят с успех делата им, както са добри намеренията им.
      Заповядайте на чашка кафе и сладкиши в уютна обстановка в Първата българска сладкарница в нашия град, където ще ви посрещнат усмихнати и красиви млади хора.
      Адресът е: 9446 W. Irving Park, IL

Старт BG

Назад


Сладкарница Каприз
Сладкарница "Каприз"

Сладкарница Каприз
Отец Валентин благославя първата българска сладкарница "Каприз" в Шилер парк (срещу ресторант "София")

Интернет дизайн