31 януари 2006 г.
ЧЕСТВАНЕ 170 ГОДИНИ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ В ЧИКАГО

      Началото бе поставено на среща между представители на българските медии и на Генералното консулство на България в Чикаго, на която беше формиран Инициативен комитет. Този комитет ще работи следващите тринадесет месеца по всенародната инициатива, с която България посреща 170-годишнината от рождението на Апостола на свободата през 2007 година.
      Инициативният комитет за честването на Васил Левски в Чикаго е със следните членове: Неделчо Данчев консул на Република България в Чикаго, Кина Бъговска ("България 21 век" и "Старт BG"), Мариела Желева ("България"), Петранка Стаматова (EUROCHICAGO.COM), Светлозар Момчилов ("България сега"), Йордан Ганчовски ("Златорог"), Елена Цанева ("Радио България"), Българо-американската асоциация, Училищата "Свети Иван Рилски-Чудотворец" и "Света София", които ще координират и работят по мероприятията в чест на Апостола в Чикаго.


     Конкурсът "Васил Левски" приключи на 20-ти април. Конкурсът бе първата инициатива на комитета и е обявен на 16 януари 2006-та година. Посветен е на великото дело на нашия национален герой и в него са поканени да участват най-младите българи в Америка.
      Всички участници ще получат награди, ще има и много специални поощрения. Комисия от специалисти ще събере, прегледа и оцени всички получени творби. Наградите ще бъдат връчени на специално тържество, а самите произведения - публикувани в медиите.

България 21 век

Назад


Васил Левски

Интернет дизайн