10 януари 2006 г.
Нова година с джигитите на волана!
Още един хубав ден за Alliance Logistics Group


      Имаше такъв ден в края на 2005-та година...
      Денят, в който пред легендарния "Авангард" - българският ресторант в Чикаго, място познато под различни имена на поколения наши имигранти, можеше да се протегне пъстра и здрава като стомана верига от огромни трокове.
      На юг от тази кота 5241 N. Harlem Ave. колоната от паркирани огромни метални бронтозаври може би щеше да стигне до Lawrence Ave. На север - да надмине пресечката Devon Ave. Позор за редакцията ни е, че не знам като колко така е дълъг трокът, иначе бихме го изчислили.
      Може и две мили да стигнат, ако се протегнат един зад друг, троковете на известната транспортна чикагска фирма Alliance Logistics Group.
      Можеше, ама тези неуморими гълтачи на стотици хиляди мили по американските пътища, не дойдоха този път до мястото на събитието със своите трокове, а с децата и жените, с приятелките и приятелите си. Дойдоха да изпратят Старата и посрещнат Новата година.

      На сто места по сто различни начина посрещна стохилядната колония българи в Чикаго Новата 2006-та. Нямаше никакъв начин нашите редактори и репортери да се почерпят на всичките тези сто места под претекста, че ще опишат веселбата. Затова и редакторът Климент Величков, пропуснал, уви, това знаменито парти в "Авангард", вдигна телефона, за да поразпита Кристина Димитрова, която работи в Alliance, и често е "лицето и гласът" на Компанията, и я пита как е минало при тях събитието.

      - Кристина, има един виц, при който питат човека къде е срещнал Новата година, а той им отговаря: Не знам! На моята маса бяха толкова пияни, че не можаха да ми кажат къде сме!
      При вас как беше?

      Кристина ДИМИТРОВА:
      О, не! Ние сме закален и добре трениран народ! Такива неща не стават. Имаме си и традиции. Беше изключително весело и приятно. И то, както и миналата година - в ресторант "Авангард". Най-важният фактор за доброто настроение беше приятелското чувство, което се споделя от всички, работещи за Alliance. Шофьори и диспечери имаха шанса да се съберат на една маса, да се видят и повеселят заедно, след дълго контактуване само по телефона. Бяха поканени над 100 души контрактори, шофьори, офис работници и приятели на Alliance. За музиката се грижеше DJ Юлиан, който много добре познаваше музикалните желания на празнуващите и ги накара да танцуват до зори.

      - Редакцията ни променя коренно политиката си през тази година. Ще пишем много за "българските професии" в Америка и за хората, които знаят добре да работят. Разкажи ни как бе създадена ALLIANCE?
      Кристина ДИМИТРОВА:
      Компанията бе открита през Декември 2003. Тя се появи като резултат на общите усилия на двамата сегашни собственици Радослав Богданов и Петко Чолаков, които имат дългогодишен опит в сферата на транспортния бизнес. През 2005 година беше създадена Alliance Logistics Group, чиято основна цел бе да предложи брокерски услуги в една бързоразвиваща се транспортна среда. Днес Alliance е една от малкото български транспортни компании, която се опитва да работи по утвърдени американски стандарти, разчитайки на финансова стабилност, умерен растеж и непоколебима политика по отношение на етиката на обслужване.

      - Говори се, че вашите шофьори не ходят само в Аляска и на Хаваите...
      Кристина ДИМИТРОВА:
      Ходят! Само че на лов или на сърф в Хонолулу... А иначе добре работят по останалите 48 щата, та могат да си осигурят и добра ваканция на добро място. Компанията е на транспортния пазар от две години и вече може да разчита на над 100 камиона, които да превозват цели и полу-товари на длъж и на шир през Америка. Днес Alliance е подготвена да поеме всякакъв вид транспортни нужди, като гарантираме бърза и съвременна доставка. Разчитаме на изключително професионални шофьори и никога не забравяме да търсим подобрения в обслужването, за да бъдат те по-ефективни и да изпитват удовлетворение от това да работят за нас. През миналата 2005 година започнахме да предлагаме медицински осигуровки, закупихме нова компютърна система, с която да обработваме информацията максимално бързо, наехме над 10 нови диспечери, счетоводители и помощници, за да ускорим и направим по-качествено обслужването на клиенти, контрактори и шофьори, закупени бяха над 70 чисто нови трейлъра и над 20 нови контрактора се присъединиха към нашия екип.

      - Как се отнасяте с конкуренцията?
      Кристина ДИМИТРОВА:
      Аlliance разчита изключително на добрата конкуренция, като средство за подобряване на качеството на обслужване. Ние уважаваме нашите конкуренти и се отнасяме максимално коректно и етично с тях.

      - Така ли се отнасят и към вас?
      Кристина ДИМИТРОВА:
      Ако някоя компания използва некоректност, за да постигне някакъв успех, за нас това означава абсолютна безнадеждност, а оттам и неконкурентно способност. За Alliance конкурентни са компаниите, от които можем да научим нещо ново и добро за бизнеса. Смятам, че липсата на етичност не е плодотворна.

     
***
      Едни казват, че да караш трок е трудно и пълно с рискове, други - че е леко и дори можеш да си мечтаеш, да си пееш, но най-сигурно - да нижеш дълги гердани жълтици през дългите трокаджийски дни и нощи по шосетата. Но това са яки, трудови, пари и не всеки е ербап да изкопае с трока си желаното имане.
      Тази страница се дължи донякъде и на един случаен разговор с Явор, който изглежда знае добре този препускащ по аутострадите занаят.
      Но иска ни се в нашата редакция да се срещаме през тази година с повече от тези хора, върху чиито плещи се крепи един жизнено важен бранш на днешната икономика - транспорта. Затова и - звънете, не ни жалете, да си кажем това, което не знаем едни за други. Ние - дето си спим винаги по къщята, и вие джигитите на волана!

Климент Величков

Назад


Alliance Logistics Group
Партито...

Alliance Logistics Group Офисът...

Alliance Logistics Group
Троковете...

Интернет дизайн