Home Родно слово
Родно слово

"Български работи" - гарантиран смях през лятната отпуска

Най-новият автор на Audioknigi.bg е Иво Сиромахов

Audioknigi.bg знае какво да предложи на почитателите си за лятната почивка - излязлата съвсем наскоро последна книга на Иво Сиромахов "Български работи".

Уникалното в този проект е, че авторът сам чете книгата си, тъй като кой по-добре от него би могъл да пресъздаде най-точно творбата и нюансите в нея.

 

РАЗВИТИЕ НА МИСЛОВНИТЕ УМЕНИЯ У ДЕЦАТА

“Оги - Огненото драконче”

© Автор на текста: Маргарита Йорданова Дюлгерова
© Художник: Невена Колева Колева


“Оги – Огненото драконче” развива мисловни умения на децата от 7 до 11 годишна възраст.

Приказни и митологични герои олицетворяват различни начини за мислене и достигане до нови творчески решения за преодоляване на проблемите, с които се сблъскват съвременните деца:
- надмогване на страха,
- осъзнаване на необходимостта самостоятелно да мислиш, да се бориш, да решаваш съдбата си, да преценяваш враговете и да печелиш приятелите си;
- жертва и саможертва,
- истина и лъжа,
- многото лица на рекламата и опасността от злоупотребяването с нея,
- търсене на своето АЗ,
- правото и риска да си различен,
- оцеляването – но на каква цена...
- властта и сляпата вяра в нейната сила и непогрешимост,
- взаимовръзката между всичко живо, между живата и неживата природа,
- опазването на природата.

 

Cats under the Cars in Ocean City

The moment they entered the store, Lubomir realized that the girls were Bulgarians. They looked around shyly, making sure that there was no one to see that they were about to buy some liquor. The two were pretty tall girls with t-shirts and frayed shorts. Their long hair was falling on their shoulders, and their faces were childishly rounded and plump.

 

Котки под колите в Оушън сити

Още като влязоха в магазина, Любомир долови, че момичетата са българки. Те някак срамежливо се огледаха да нямат познат, който да ги види, че купуват алкохол. И двете бяха хубави, стройни момичета с тениски и къси оръфани шорти. Дългите им коси падаха по раменете, а лицата им бяха с една още детска, мека заобленост.

 

И СИНИ ОЧИ

ЛАДА ГАЛИНА

Камерна пиеса в четири картини

ПЪРВА КАРТИНА
Къща под наем в предградие на Вашингтон. Дневна стая с голяма маса, до стената има общ хладилник и малък телевизор на подвижна платформа. Постер на Обама. Остъклена врата води към терасата.

 

Лада Галина - Фабрика за змийска отрова - Роман

Четете новия роман на Лада Галина тук в PDF формат (click 231 страници) или

Flash:

 


Enlarge this document in a new window
Digital Publishing with YUDU
 

“ГАБРОВЦИ...” на Милка ПУРЕЛ

Е-поща Печат PDF

В предговора към своята пета, шеста или осма книга, коя от коя по ярка, ценностна и устремена към идеята да налага извода, че “с желание и с упорит труд всичко се постига, а мечтите се сбъдват”, габровката Милка ПУРЕЛ ни дава още веднъж живите примери на своите съграждани.
Да, децата и внуците на старите габровски фабриканти предават и препредават своя съзидателен дух и енергия на своите деца и внуци! Това не навсякъде и не всекиму днес се случва... Авторката го е потвърдила в 179 случая на 196 страници!
“Най-големият им успех - говори авторката за своите герои, габровски фабриканти, предприемачи, научни и културни дейци, таланти в почти всички области на творческото ни съвремие - е спечелването на собствените им деца. Мнозина от тях работят или се подготвят като специалисти в бащините фирми. Това е много добър знак - професията на родителя става традиционна за фамилията - гаранция за траен поминък и стабилност”.