Замер: Швайнщайгер показа страхотна форма при завръщането си (футбол)

Спортният директор на Байерн Мюнхен остана възхитен от представянето на халфа Бастиан Швайнщайгер при убедителната победа с 5:0 над Хамбург.
Матиас Замер не скри задоволството си от завръщането на 29-годишният германски национал в редиците на „баварците”, след дълго отсъствие от терена.

Заместник-капитанът на Германия се контузи по време на мача от Шампионска лига срещу Виктория Пилзен през ноември миналата година и до скоро се възстановяваше от последвалата операция на глезена.

Швайнщайгер обаче направи успешно завръщане на терена при победата над Хамбург за Купата на Германия и Замер остана доволен от формата на полузащитника.

По този повод той заяви във футболен коментар на живо пред журналистите в Мюнхен:
„Възхитен съм от завръщането на Бастиан Швайнщайгер, както и от факта, че Шаби Мартинез играе отново. Това е много добра новина за отбора.”
„Искаме да продължим да се развиваме в тази насока и да играем все по-добре.”
„Очевидно в началото имахме нужда от малко време за да разгърнем истинския си потенциал, но до края на мача контролирахме изцяло нещата на терена.”
„Отборът се представи невероятно и всеки един от играчите се раздаде напълно за цялостния успех.”
„Хамбург успяха да се противопоставят успешно на нашите атаки в първите 20 минути от мача, но след това ние вкарахме първите два гола и продължихме доминацията си до самия край на срещата.”

Очаква се старши-треньорът Пеп Гуардиола да заложи отново на Швайнщайгер в предстоящия сблъсък с Фрайбург в края на седмицата.

Георги Иванов


Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...