Капело: Роналдо заслужава да спечели „Балон д’Ор” (футбол)

Италианският стратег смята, че звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо заслужава да спечели престижната индивидуална награда през този сезон заради невероятното си представяне.
28-годишният португалски национал затвърди позицията си на втория най-добър футболист в света, след Лионел Меси, през последните няколко години.

Фабио Капело вярва, че сега Роналдо заслужава да спечели „Балонд д’Ор” най-много от всички кандидати, заради ключовата му роля в класирането на Португалия за финалите на Световното първенство по футбол в Бразилия.

Голмайсторът на Реал Мадрид демонстрира невероятна форма през цялата година и от началото на новия сезон е отбелязал 25 попадения в 18 мача за своя клубен отбор.

Въпреки това Капело смята, че забележителното му представяне и четирите отбелязани гола в триумфът над Швеция трябва да го поставят над Меси в тазгодишната напревара за престижната награда на ФИФА. Много спортни залагания и експертни мнения също подкрепят португалецът.

По този повод бившият национален селекционер на Англия заяви пред немското издание „Deutsche Presse-Agentur”:
„През тази година Кристиано определено заслужава да спечели ‘Балон д’Ор’. В предиши години той оставаше втори в класацията след Меси, но през този сезон изигра ключова роля в много важни моменти.”
„Роналдо направи впечатляващо представяне и успя да класира Португалия за финалите на Световното първенство по футбол, след като изигра ключова роля в сблъсъка със Швеция.”

В следващия кръг от Примера Дивисион Реал Мадрид гостува на Осасуна, като повечето футболни прогнози са на страната на „Лос Бланкос”.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...