Тенис: Димитров започна отлично участието си в Синсинати

Българският тенесист Григор Димитров се представи страхотно на старта на престижния тенис турнрир от сериите Мастърс, след като отстрани Николас Алмагро без да загуби нито един сет.

Гришо продължава с отличните тенис резултати. Той надигра класния испанец, който в момента се намира на 15-то място в световната ранглиста с 7-6(3) 6-4 и така заслужено преминава в следващата фаза на състезанието.

Димитров започна много силно мача, като още в първите си два гейма вече имаше шест аса. В петия гейм испанецът не можа да се противопостави на отличната игра на своя опонент и така след серия уинъри българинът достигна до пробив и преднина от 5-2.

В този момент обаче настъпи сериозен спад в играта на Гришо и след серия грешки, той позволи на Алмагро да изравни за 5-5. Победителят в този сет трябваше да се реши в тайбрек, където хасковлията се оказа по-находчив и поведе с 1-0 в крайния резултат.

Във втората част Гришо отново бе по-добрият на корта, но успя да пробие подаването на своя опонент едва в седмия гейм, а до края на срещата нямаше повече изненади, което донесе и заслужена победа за Димитров.

В следващия кръг хасковлията ще премери сили с Брайън Бейкър, а ако премине успешно, той ще трябва да се изправи срещу бившият номер едно Рафаел Надал. Повечето тенис залагания са на страната на българина за предстоящия му двубой срещу Бейкър.

Георги Иванов


Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...