Моуриньо: Защитавахме се по-добре отколкото атакувахме (Футбол)

Мениджърът на „Лос Бланкос” Жозе Моуриньо похвали своите възпитаници за отличната игра в отбрана, по време на победа с 3:0 над Галатасарай, в първия четвъртфинален двубой между двата тима от Шампионска лига.

Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гонзало Игуанин успяха да се разпишат за успеха на домакините, преди мача-реванш в Инстанбул, но португалският стратег не пропусна да отбележи големите усилия на „белия балет”, които бяха положени в защита.

По този повод 50-годишният наставник на испанските шампиони разкри в последните новини от Шампионска лига на „Sky Sports”:
„Смятам, че се защитавахме по-добре, отколкото атакувахме. В нападение понякога губехме последната топка или последният ни пас не бе точен.”
„Имаше ситуации, при които бяхме трима срещу трима или трима срещу четирима, но не успяхме да отбележим повече голове. Що се отнася до защитата, много добре анализирахме ситуацията и опсностите пред нашата врата, и играхме отлично.”
„Ние се подходихме сериозно към този мач. Испанските медии не показаха нужното уважение към тима на Галатасарай, но ние го направихме.”
„Знаем, че те са един страхотен отбор, който разполага с много добри нападатели, създаващи опасност във всяка една тяхна атака. Ето защо бяхме много добре подготвени в дефанзивен план.”
„Резултатът е благоприятен за нас, но във футбола съм виждал да стават много и големи изненади.”

Повечето футболни прогнози сочат испанците за фаворит в този четвъртфинален сблъсък, макар вторият мач да се играе в Истамбул.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...