Джокович – световният номер едно – отново победи Гришо

Представителят на България Григор Димитров трябваше да напусне престижния тенис турнир Индиън Уелс, след като Новак Джокович се наложи над него за втори пореден път.
За хасковлията това бе втора загуба от общо два изиграни мача срещу водача в световната ранглиста, като този път Ноле спечели с 7-6 (4) 6-1 и продължава в трети кръг на престижната надпревара.
Гришо, който напоследък демонстрира отлични тенис резултати в престижните световни турнири, започна по невероятен начин мачът си срещу Джокович.

Той успя да реализира два аса в началото, а след това направи и пробив в сервиса на именития си съперник. Така след само 15 минути игра, българинът вече водеше с 4-1 в първия сет.
Димитров продължи уверено и демострира доста агесивен тенис при колебливите отигравания на сърбина. При 5-3 обаче, когато българинът сервираше за спечелването на сета, той допусна невероятните четири двойни грешки и така на практика подари този гейм на своя опонент.

Играта на Гришо тотално спадна и в последвалия тайбрек, Джокович отново бе по-хладнокръвният и така затвори сета в своя полза.
Във втората част световният номер едно не даде никакъв шанс на българинът и спечели заслужено при резултат 6-1.

Димитров си тръгва от Индиън Уелс с 26 хиляди долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста. Добрите тенис новини за хасковлията са, че сега ще запази рекордното за него 31-во място в света.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...