Тенис: Димитров и Багдатис в спор за място сред последните четири в Ротердам

Българската тенис ракета номер едно при мъжете Григор Димитров ще спори за място на полуфиналите в престижния турнир в Ротердам с неговия голям приятел и партньор на двойки Маркос Багдатис.

Гришо успя да победи бившия номер три в световната ранглиста Николай Давиденко с 7-5 6-3, докато неговият съперник достигна до тази фаза на турнира, след като се наложи над показаващия отлични тенис резултати през този сезон Ришар Гаске с 6-4 6-4.

Независимо, че кипърецът и Димитров са много добри приятели, когато излязат на корта винаги правят много зрелищни мачове, с които радват своите привърженици.

До този момент двамата тенесисти са се срещали три пъти в преки двубои, като две от тези срещи са завършвали с победи на хасковлията в три сета.

Гришо спечели мача си срещу Багдатис в Мюнхен през 2011 година с 3-6 7-6(6) 6-2, а най-скорошният му успех над кипъреца бе в началото на този сезон в Бризбейн с 6-3 5-7 7-6(5).

Добрите тенис новини за Димитров са, че той има само една загуба от Багдатис до този момент и тя е в турнира от Големия Шлем Уимбълдън, където българинът трябваше да се откаже заради физически проблеми.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...