Алегри: Милан не заслужаваха да загубят (Футбол)

Мениджърът на „росонерите” Масимилиано Алегри твърди, че неговият отбор е нямал късмет по време на загубата от Зенит в последния мач от груповата фаза на Шампионска лига.
45-годишният италиански стратег смята, че руският гранд не е спечелил заслужено сблъсъка от най-комерсиалният клубен евро турнрир, но в същото време иска Милан да подобри представянето си занапред.

Португалската звезда на Зенит Дани отбеляза победния гол в срещата, 10 минути преди края на първата част, но въпреки загубата италианците остават втори в група С, заради положителния резултат на Малага в преките сблъсъци с тима на Алегри.

Милан все още нямат победа у дома в мачовете си от Шампионска лига, като старши-треньорът на „росонерите” вярва, че е трябвало да вземат трите точки в последния си мач на „Сан Сиро” този вторник.

Той заяви в последните футболни новини от Италия:
„Ние създадохме много възможности и играхме с добро темпо, но допуснахме гол в единствената опасна атака за тима на Зенит в този мач.”
„В момента нашата основна задача е да се концентрираме върху предстоящия двубой срещу Торино, третото място все още е далеч. Ще мислим за всеки един мач, когато му дойде времето. Ще се посветим и на срещите си от Купата на Италия.”
„Ние не заслужавахме да загубим и съжалявам за моите възпитаници, но трябва да спрем да допускаме голове. 21 допуснати гола за 20 мача е твърде много и трябва да се постараем да играем по-добре в определени ситуации.”

В следващият кръг от Серия А, Милан гостува на „Олимпико ди Торино”, като е трудно да се даде ясна прогноза за мачове от този ранг.  
 
Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...