Манчини: Джеко няма да е щастлив докато е на скамейката

Футболни новини от острова
Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини разбира, че никой от играчите му не се чувства добре сред резервите, но наблегна на важността от това да разполагаш с богат избор в нападение.

47-годишният италиански стратег заяви, че не очаква звездата на отбора Един Джеко да е щастлив в клуба, след като продължава да стои на резервната скамейка.
26-годишният босненски национал влезе като резерва в неделното дерби срещу Тотнъм за да отбележи победния гол за „гражданите” при успеха им с 2:1 над лондонския гранд.

Джеко е отбелязал цели шест гола за Сити в девет мача от Висшата лига, като е започнал в титулярния състав едва в три от тях, повече от всеки друг нападател на „Етихад Стейдиъм”.

По-този повод Манчини разкри в последните футболни новини от острова:
„Той (Джеко) не е щастлив. Играч, който е щастлив, когато стои на резервната скамейка все едно не съществува.”

След това мениджърът на „гражданите” подчерта колко е важно съставът му да има дълбочина в атака, но пропусна да спомене причините да остави Марио Балотели извън групата за неделния сблъсък:
„Ние разполагахме с трима важни нападатели за този мач. Спечелихме шампионата през изминалата година именно заради головете на нашите нападатели.”
„Това бе невероятна победа, защото дойде в труден момент. Имахме много важни играчи, които бяха контузени и днес аз видях същия дух в момчета, който виждах през изминалата година.”

В следващия кръг от Висшата лига Сити посрещат у дома Астън Вила, като е трудно да се даде ясна прогноза за мачове от този ранг.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...