Федерер разгроми Томич в Синсинати

Световният номер едно Роджър Федерер успя да победи без особени трудности най-младият представител в топ 100 на АТР Бърнард Томич.

Швейцарецът се намира в превъзходна форма и не спира да показва отлични тенис резултати, след като отстрани своя опонент от турнира в Синсинати с 6-2 6-4.
Мачът започна с тотална доминация на Федерер на корта, като той успя да направи на два пъти пробив в сервис геймовете на  своя опонент. От друга страна Томич нито веднъж не достигна до точка за пробив и спечели едва шест от разиграванията на ретур.

Във втория сет, четирикратният шампион от Синсинати понижи нивото си на игра значително, но отново проби подаването на младия австралиец и заслужено поведе с 4-3.
До края на мача той не даде никакви надежди на Томич за пробив и след 60 минути игра, Федерер да достигна до заслужена победа и ще продължи в следващата фаза на турнира.

За Роджър това е трета поредна победа над австралиеца от общо три изиграни срещу между двамата тенесисти, а от началото на годината той е успял да натрупа общо 53 победи от всички турнири.
В опит да се нареди сред последните четири в Синсинати, водачът в световната ранглиста ще се изправи срещу Марди Фиш, който победи Радек Щепанек с 6-3 6-3. Повечето спортни залагания за предстоящия сблъсък са на страната на швецареца.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...