Футбол: Тери уверен, че ще стигнат до финала в Шампионската лига

Капитанът на Челси Джон Тери смята, че „сините” ще се класират за финала на Шампионска лига в Мюнхен, ако успеят да повторят представянето си от „Стамфорд Бридж”.

Голът на Дидие Дрогба през първото полувреме на срещата в западен Лондон осигури минимално предимство на възпитаниците на Роберто ди Матео преди реванша на „Камп Ноу”, въпреки че повечето прогнози за Шампионска лига бяха на страната на „каталунците”.

Опитният бранител на „сините” похвали своите съотборници за положените усилия и проявеното търпение, стали основната причина за победата над Барса, които бяха  във владение на топката повече от 70%.

„Мислех си, че в сряда вечер трябва да проявим търпение, ние почти не владеехме топката в началото и мисля, че дори не я докоснахме през първите 10-15 минути.”

„Те очевидно са страхотен отбор и ние трябваше да бъдем изключително търпеливи. Всеки един от отбора се представи страхотно.”

„Смятам, че гостуването ни там ще бъде изключително трудно, изчистихме топката от голлинията на няколко пъти, а те ще имат своите шансове и на тяхното игрище, те са невероятен отбор.”  

Относно играта на голмайстора Дрогба, Тери заяви:

„Той е невероятен, винаги се проявява във важни мачове, вие сами видяхте това срещу Тотнъм в неделя. Той бе сам срещу едни от най-добрите защитници в света.”

„Сините” гостуват на „Камп Ноу” в началото на следващата седмица, като според редица футболни прогнози възпитаниците на Пеп Гуардиола са фаворити за предстоящия сблъсък.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...