Тенис: Димитров прегази и Чела

Българската тенис ракета номер едно Григор Димитров се класира за първи път в кариерата си за трети кръг на турнир от сериите Мастърс, след победа над Хуан Игнасио Чела.

Гришо успя да преодолее намиращият се под номер 32 в световната ранг листа в трисетов мач, завършил при резултат 6-2 4-6 6-4, в полза на българина.

Това бе втора победа на българина срещу много по-титолованият от него Чела. Добрите спортни новини за Димитров са, че той има голям шанс да се завърне отново в топ 100 след тази важна победа.

Въпреки, че мачът започна лошо за хасковлията, който допусна ранен пробив в своето подаване и изоставаше с 2-0, той намери сили и воля да обърне развоя на събитията в негова полза.

За малко повече от половин час Димитров съумя да спечели първият сет, като записа шест поредни гейма във своята сметка и тотално надигра Чела в тази първа част.

Втория сет започна без изненади, като и двамата тенесисти не допуснаха пробив до 4-4. В следващият гейм обаче българинът не успя да задържи подаването си, а Чела не се поколеба да затвори тази втора част в негова полза при 5-4.

Решаващият сет започна с преднина от 2-0 в полза на аржентинеца, но Гришо отново намери сили да излезе от трудната ситуация и върна пробива за 4-4.

Българинът поведе с 5-4, а в следващият гейм имаше шанс за мачбол, от който не се поколеба да се възползва и заслужено взе победа над по-опитния си противник.

След отличните тенис резултати, хасковлията спечели 45 точки за световната ранглиста и 23,210 долара от наградния фонд, като се очаква след този успех той отново да се завърне в топ 100.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...