Тенис: Ким Клайстерс се цели във втора титла в Брисбейн

Шампионката отпреди две години в Брисбейн Ким Клайстерс уверено върви към нова титла на състезанието в Австралия. Ким записа победа днес над чехкинята Ивета Бенешова и се класира за полуфиналите.

Последните тенис резултати на Клайстерс показват, че тя отново навлиза в най-добрата си форма и ще бъде основен фактор на предстоящото Открито първенство на Австралия. Клайстерс има да защитава титла от „Мелбърн парк” от миналата година.

Ким не остави много шансове на плоско удрящата Бенешова днес и се поздрави с победа с резултат 6-3 6-2 за час и 20 минути игра. В следващият кръг белгийката ще се изправи срещу Даниела Хантухова, която се класира за полуфиналите без игра след отказване на Серина Уилямс.

В предният кръг Клайстерс се справи с бившата номер едно в света и шампионка от „Ролан Гарос” Ана Иванович с 2-1 сета. На старта на надпреварата Ким сломи младата румънка Симона Халеп с 2-0 сета.

Освен Серина Уилямс, турнира в Брисбейн рано напусна и още една фаворитка в лицето на Сам Стосър. Любимката на домакините и шампионка от Откритото първенство на САЩ през 2011 Стосър бе изненадана от Бенешова във втори кръг.

Ким Клайстерс има добри спомени от турнира в областа Куинсланд. През 2010 година Ким спечели титлата след изключително вълнуващ финал срещу една от най-големите си съпернички на корта Жюстин Енен, която вече не се състезава.

В другият полуфинал в Брисбейн една срещу друга застават Франческа Скиавоне и Кая Канепи. Повечето тенис прогнози сочат Клайстерс като основна претендетка за титлата в турнира.

 

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...