Футбол – Лудогорец привлича звезда от световна величина

Лидерът в българската „А” ПФГ Лудогорец по-всяка вероятност ще привлече в редиците си нападателят на Парма Ернан Креспо, според вестник „7 дни спорт”.

36-годишният аржентинец се е съгласил да премине в разградския отбор под наем през втория полусезон, като се очаква да видим легендарният нападател още в един от първите мачове на тима, след зимната пауза.
От началото на сезона Лудогорец показва отлични футболни резултати и в момента заема първото място в групата на професионалистите с актив от 36 точки.
Смята се, че преговорите с италианците се водят лично от собственика на клуба Кирил Домусчиев, а сумата за привличането му на „Лудогорец Арена” ще бъде над половин милион лева.
Бившият играч на отбори като Ривър Плейт, Лацио, Интер, Челси, Милан, Парма и Дженоа най-вероятно ще започне подготовката си с тима на Ивайло Петев от началото на следващата година.
За клубните си отбори до момента Креспо има отбелязани близо 200 гола, а ако трансферът в Лудогорец стане факт, то това определено ще бъде най-голямата световна звезда играла по българските терени.
Лудогорец и Парма вече са се срещали веднъж в приятелски мач по време на лятната подготовка на разградчани, като те бяха надиграни от италианския гранд с безспорното 3:0.
Повечето прогнози за А група обаче сочат именно отборът на Домусчиев, като основен фаворит за спечелването на титлата в българският шампионат през този сезон.

 

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...