Костова сложи край на лошата серия

Българската тенесистка Елица Костова сложи край на поредицата от девет загубени финала, след като се наложи над румънката Елена Богдан в спор за първото място на „Изида Къп”.
Турнирът организиран от ITF  се проведе в град Добрич, като финалната среща трябваше да се играе в зала заради лошите метереологични условия.

21-годишната българка победи със 7-6(6) 6-2 представителката на северната ни съседка и така заслужено взе титлата, както и 50 точки за световната ранглиста, които ще я изкачат до рекордното за нея място в топ 150.

По този начин Ели отново ще стане втората тенис ракета на България при жените, след като за пореден път измести Диа Евтимова от това място.

Мачът започна доста успорвано и до края на първия сет нямаше изненади, като победителят в него трябваше да се решава в тайбрек. Румънката имаше две възможности да затвори тази първа част в нейна полза, след като поведе със 6-4, но Костова остана хладнокръвна и показа голямо желание за победа.

Тя спечели четири поредни точки и обърна развоя на събитията в своя полза, след като поведе с 1:0, независимо от първоначалното предимство на Богдан.

Във втория сет българката продължи с добрата си игра и видимо превъзхождаше своята съперничка на корта. Това се отрази и на резултата, като Ели спечели подаването си за 5-2, а в следващия гейм реализира пробив, който и донесе трета титла на турнир от ITF.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...