Бербатов записа първия си мач като титуляр през новия сезон

Българската звезда на Манчестър Юнайтед записа своето първо участие в титулярния състав на „червените дяволи” при разгромната победа над Лийдс Юнайтед.

Бербо и компания спечелиха безпроблемно срещата от третия кръг на “Карлинг Къп” срещу Лийдс Юнайтед с класическото 3:0, като независимо, че българинът не се разписа сред голмайсторите, той създаде няколко много опасни положение за гол, след брилянтни пасове към своите съотборници.

В края на двубоя Митко дори играеше на нестандартната за него дефанзивна позиция, където също се справяше добре със своите задължения.

30-годишният нападател започна с добрите си изяви още в самото начало на мача, когато след опасна атака на Лийдс, той изчисти топката от голлинията на Бен Амос и така опази врата на своя отбор суха в тези важни първоначални минути.

Всичките три гола за гостите бяха отбелязани през първото полувреме, като Майкъл Оуен се разписа на два пъти в 15-та и 32-та минута, а Райън Гигс оформи крайното 3:0 само минута преди почивката.

Бербатов имаше заслуга за първото попадение на английските шампиони, след като при поредната бърза атака на Юнайтед, той подаде хубав пас към Парк Джи Сун, който от своя страна намери Оуен и 31-годишният таран наниза коженото кълбо директно в мрежата на домакините.

Отборът на Сър Алекс Фъргюсън продължи да напада и резултатите не закъсняха. След центриране на Диуф от дясно, Оуен бе на изгодна позиция да стреля и прати топката с точен изстрел в горния десен ъгъл на вратата на Анди Лонърган.

В самия край на първата част, Райън Гигс получи топката на границата на наказателното поле, преодоля защитник на Лийдс и с прецизен шут наниза коженото кълбо в мрежата на Лийдс Юнайтед за 3:0.

Второто полувреме премина на по-слаби темпове, като отново „червените дяволи” видимо превъзхождаха съперника си от Чемпиъншип, но до нови попадения така и не се стигна.

След тази категорична победа Димитър Бербатов и компания ще трябва да се изправят срещу Стоук в шести кръг на английската Висша Лига тази събота.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...